ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φακελάκια ξηρή μαγιά

2 αυγά

1 φλιτζάνι του τσαγιού λιωμένη μαργαρίνη ή βούτυρο

1 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό γάλα

1 κουταλιά της σούπας αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Για την γέμιση

¾ τυρί φέτα

2 αυγά

2 κοφτές κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό

Διαδικασία

• Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα, τη λιωμένη μαργαρίνη, τα αυγά χτυπημένα, το αλάτι και τη ζάχαρη

• Στη συνέχεια, ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και τη μαγιά και ζυμώνουμε

• Για να ετοιμάσουμε τη γέμιση τρίβουμε την φέτα στον τρίφτη και έπειτα προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και το σιμιγδάλι

• Με τον πλάστη, χωρίζουμε τη ζύμη μας σε μικρά μπαλάκια και ανοίγουμε φύλλα στο μέγεθος μιας παλάμης και με πάχος 1 εκ.

• Τοποθετούμε την ανάλογη γέμιση και διπλώνουμε στα 2 το φύλλο

• Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τις τυρόπιτες

• Είναι σημαντικό να απέχουν λίγο η μία από την άλλη

• Αλοίφουμε την κάθε τυρόπιτα με κρόκο αυγού και πάνω βάζουμε μικρά κυβάκια από μαργαρίνη

• Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου

 

Απλά υπέροχες.
Καλή επιτυχία!