ΥΛΙΚΑ

1 ½ φλυτζάνι του τσαγιού ρεβύθια

2 ξηρά μέτρια κρεμμύδια

1 φέτα ψωμιού μουσκεμένη από κρασί

Δυόσμος

Άνηθος

1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί

Αλάτι

Πιπέρι

Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Λίγο αλεύρι

Διαδικασία

• Μουσκεύουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια σε νερό

• Το επόμενο πρωί τα βράζουμε για λίγη ώρα με προσοχή να μη λιώσουν

• Τα σουρώνουμε και τα περνάμε από το μούλτι

• Τα κρεμμύδια τα περνάμε από τον τρίφτη

• Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον δυόσμο και το ψωμί και προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι

• Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ και πλάθουμε τους ρεβυθοκεφτέδες μας

• Στη συνέχεια, τους τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο και τους βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να ρουφήξει το λάδι τους

• Τους τρώμε ζεστούς

Καλή επιτυχία!

Η μαμά της παρέας