ΥΛΙΚΑ

250 γραμμ. ή 1 ½ φλιτζάνι βούτυρο

50 γραμμ. ή 6 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη

1 αυγό

50 γραμμ. λικέρ ή κονιάκ

400 γραμμ. ή 1 ½ πακέτο μπισκότα

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

1 σακουλάκι τρούφα σοκολάτας

Διαδικασία

• Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά

• Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ

• Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το κακάο και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα, μέχρι να ενωθούν

• Μετά προσθέτουμε το αυγό, το κονιάκ ή λικέρ και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε ώσπου να ενσωματωθούν με το σοκολατένιο μείγμα

• Αδειάζουμε το μείγμα μας στο μπολ με τα θρυμματισμένα μπισκότα

• Στη συνέχεια, ζυμώνουμε τα υλικά μας με τα χέρια, μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα όλα τα μπισκότα με το μείγμα

• Σε μια λαδόκολλα, ή αλουμινόχαρτο, ρίχνουμε τη τρούφα και έπειτα αδειάζουμε το μείγμα

• Ύστερα με τα χέρια μας, του δίνουμε κυλινδρικό σχήμα, που μοιάζει με μακρόστενο ρολό

• Τυλίγουμε σφιχτά τη λαδόκολλα, ή το αλουμινόχαρτο γύρω από τον κορμό και τρίβουμε τις άκρες, όπως τυλίγουμε καραμέλες

• Τον βάζουμε τέλος, στο ψυγείο να παγώσει για 5-6 ώρες

Καλή επιτυχία!
Η μαμά της παρέας