Γεια σας! Θα ήθελα να γίνω και εγώ κομμάτι της παρέας σας και να μπω σε αυτήν μοιράζοντας μαζί σας, την προσωπική μου ιστορία. Ονομάζομαι Σία Μονακού και από μικρή, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ήμουν ένα ευχάριστο, γεμάτο ζωντάνια και ενέργεια κοριτσάκι, έτοιμο ανά πάσα στιγμή να μεταδώσει αυτήν την ενέργεια και στους γύρω μου. Θυμάμαι ακόμα πως με τα παιδικά μου καμώματα και το κοριτσίστικο νάζι μου, χάριζα το γέλιο και την χαρά στους οικείους μου.

 

nosileftiki

 

Έτσι όπως ήθελα να κάνω τους συνανθρώπους μου να αισθάνονται όμορφα μαζί μου και να τους χαρίζω απλόχερα χαμόγελα, μεγαλώνοντας, μου γεννήθηκε και το αίσθημα να τους βοηθάω και αποφάσισα για αυτό τον λόγο να σπουδάσω βοηθός μικροβιολόγου και στην πορεία νοσηλευτική χειρουργείου. Δε λέω, καλή ήταν η σχολή. Καλή η νοσηλευτική, καλά και τα μικρόβια, αλλά εμένα άλλο μικρόβιο είχε τρυπώσει στο μυαλό και στην καρδιά μου. Το καλλιτεχνικό που από νωρίς στροβίλιζε στη σκέψη μου και δεν με άφηνε ήσυχη ούτε λεπτό. Και ξέρετε, όταν σου καρφωθεί αυτό το μικρόβιο δε βγαίνει με τίποτα και ο μόνος τρόπος αντιμετώπισής του, είναι να το ακολουθήσεις.

Αυτό θα έκανα λοιπόν; Αναρωτήθηκα. Και οι σπουδές, η σχολή; Τα ερωτηματικά που μου δημιουργήθηκαν δεν κράτησαν και για πολύ, γιατί όταν θέλουμε κάτι τόσο έντονα και ξέρουμε πως γι’αυτό γεννηθήκαμε, τότε απλά και εύκολα το όνειρο μας παίρνει σάρκα και οστά και γίνεται πραγματικότητα. Τίποτα δε θα με σταματούσε από το πραγματικό μου όνειρο. Τίποτα και κανείς δε θα έμπαινε εμπόδιο στη μεγάλη μου αγάπη, το τραγούδι και τον χορό.

girl singing mirror
Έχω μνήμες από μωρό παιδί, μπροστά στον καθρέφτη να χορεύω και να τραγουδάω, φαντάζοντας τον εαυτό μου σε κάποιο θεατρικό πάλκο ή μουσική σκηνή. Περνούσα ατελείωτες ώρες μπροστά σε αυτόν τον καθρέφτη, που αν είχε μιλιά θα γινόταν μάρτυρας μιας ανέμελης και ξέγνοιαστης μικρής καλλιτέχνιδος με τόσο έντονη επιθυμία να δείξει το ταλέντο της και σε αληθινό κοινό.

Εννοείται πως ήξερα το δύσκολο δρόμο που είχα επιλέξει, αλλά ήμουν τόσο σίγουρη και γεμάτη αυτοπεποίθηση, που το μόνο που έλειπε ήταν να βρω το πως θα ξεκινήσω τον ονειρεμένο, καλλιτεχνικό δρόμο που ήθελα να ακολουθήσω. Ξεκίνησα το τραγούδι πριν ακόμη τελειώσω τις σπουδές μου. Είχα την τύχη να έχω στην οικογένεια μου και από κοντινούς συγγενείς κάποια άτομα που με βοήθησαν στα πρώτα μου βήματα και με συμβούλεψαν για τον κλάδο αυτό.

dancing-girl-80545
Η πρώτη μου δουλειά ήταν σε ηλικία 14 χρονών, με μια μπάντα, σε λαϊκό ρεπερτόριο. Στη συνέχεια, ασχολήθηκα και με μουσικές σπουδές στο πιάνο. Είχα βρει τον δρόμο μου, είχα βρει τον εαυτό μου, αυτό που με εξέφραζε σαν άνθρωπο. Ένιωθα ευτυχισμένη. Τα επόμενα 4 χρόνια περνούσαν τόσο δημιουργικά και όμορφα. Μετά τα 18 μου χρόνια, οι δουλειές που επέλεγα ήταν επαγγελματικές, αφού πλέον είχα αποκτήσει την ανάλογη εμπειρία. Μέχρι και σήμερα, δουλεύω σε νυχτερινά μαγαζιά και live σχήματα. Ταυτόχρονα, εμπλούτισα τις γνώσεις μου με μαθήματα πάνω στο χορό που μου χρειάζονται για την δουλειά μου. Πολλές φορές άλλωστε, συνδυάζω το τραγούδι και τον χορό στην ανάλογη πίστα όπου εμφανίζομαι κατά διαστήματα, κάτι που μου αρέσει πολύ να κάνω μιας και ο χορός είναι μεγάλη μου αγάπη επίσης. Μάλιστα, αν το τραγούδι είναι η μεγάλη μου αγάπη, τότε ο χορός είναι ο παράνομος δεσμός μου!

bad weather2
Και κάπου εκεί, ήρθε η κρίση…

Εκεί που όλα έμοιαζαν να είχαν πάρει το δρόμο τους, ξαφνικά η διασκέδαση έγινε πολυτέλεια. Τα μεροκάματα μειώθηκαν, οι ευκαιρίες για καριέρα, επίσης. Πολλοί καλοθελητές με παρότρυναν να τα παρατήσω όλα και να επιστρέψω στις σπουδές μου, για σιγουριά. Ούτε καν το σκέφτηκα. Η απόφασή μου ήταν τελεσίδικη. Θα κάνω αυτό που αγαπώ! Με όποιο κόστος. Δε θα εγκαταλείψω.

good weather
Ναι, ζούμε σε δύσκολους καιρούς και ναι, τα όνειρά μας πραγματοποιούνται με πολύ κόπο, αλλά κάποια στιγμή πραγματοποιούνται. Αυτό έχει σημασία. Αρκεί να υπάρχει θέληση και αγάπη για αυτό που κάνεις. Και εγώ έχω!

Μου αρέσει να διασκεδάζω τον κόσμο και στον κόσμο αρέσει να διασκεδάζει με εμένα. Αυτό είναι η τροφή μου!

keep-calm-and-fight-for-your-dreams-16
Μην εγκαταλείπετε λοιπόν ποτέ τα όνειρά σας!

Σία Μονακού