ΥΛΙΚΑ

3 αυγά

1 ποτήρι σπορέλαιο

2 κούπες ζάχαρη

4 κούπες αλεύρι ΓΟΧ

1 μπέικιν πάουντερ

1,5 κούπα γάλα (ελαφρύ)

2 βανίλιες

Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι

2 κουταλιές κονιάκ

Νιφάδες κουβερτούρας

 

Διαδικασία

Χτυπάμε καλά στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά.

Προσθέτουμε το γάλα, το σπορέλαιο, τον χυμό λεμονιού και το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά

Αναμειγνύουμε το αλεύρι, την βανίλια και το μπέικιν πάουντερ και τα κοσκινίζουμε για ένα πιο αφράτο αποτέλεσμα.

Τα προσθέτουμε στη συνέχεια στον κάδο του μίξερ και αναδεύουμε σε χαμηλότερη ταχύτητα.

Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τις νιφάδες κουβερτούρας και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 55 λεπτά.

 

Υπέροχο, αρωματικό, ελαφρύ, χορταστικό!

Καλή επιτυχία!