ΥΛΙΚΑ

15 μεγάλες πιπεριές

350 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 πιπεριά (κέρατο)

2 καρότα

Μισό κολοκυθάκι

Λίγος μαϊντανός

Λίγος άνηθος

7 κουτ.  λάδι

4 κουτ. σάλτσα ντομάτας

Λίγος πελτές ντομάτας

Αλάτι

Πιπέρι

Ρίγανη

Κουρκουμάς

1 φλυτζάνα ρύζι καρολίνα

 

 

 

 

Διαδικασία

·         Πολτοποιούμε σε ένα μίξερ  το καρότο, το κρεμμύδι, το κολοκυθάκι και την πιπεριά κέρατο.

·         Τοποθετούμε το παραπάνω μείγμα σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε ψιλοκομμένο τον μαϊντανό και τον άνηθο, καθώς και λίγο νερό.

·         Σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε το λάδι, τον κιμά, την σάλτσα, τον πελτέ, το αλάτι, τη ρίγανη, τον κουρκουμά και ανακατεύουμε.

·         Στο τέλος, προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε όλα τα υλικά να πάρουν μια βράση.

·         Στο μεταξύ, αφαιρούμε το εσωτερικό απο τις πιπεριές για γέμισμα και τις αραδιάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί.

·         Κατόπιν, τις γεμίζουμε με το περιεχόμενο που ετοιμάσαμε παραπάνω.

·         Στο τέλος, προσθέτουμε στο ταψί μισό ποτήρι νερό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά.

 

Νόστιμα και υγιεινά!

Καλή επιτυχία!