Ένα φιλάκι είναι λίγο πολύ λίγο και μόλις διαβάσετε το παρακάτω άρθρο δεν θα ξεκολλάτε τα χείλη σας από αυτά του συντρόφου σας!

kiss-2
Αναφέρομαι στο γαλλικό φιλί, το όνομα του οποίου υιοθετήθηκε από τους αμερικάνους τον 18ο αιώνα όταν επέστρεφαν από το Παρίσι στην Αμερική και μιλούσαν για τις Γαλλίδες και τα παθιασμένα φιλιά που τους έδιναν. Ο εγκέφαλος μας μπορεί να ξεχωρίσει πότε ένα φιλί είναι συγγενικό, πότε φιλικό και πότε ερωτικό. Στο ερωτικό φιλί ενεργοποιούνται και λειτουργούν όλοι οι μύες του προσώπου, ενώ στις άλλες περιπτώσεις, ενεργοποιούνται μόνο 2 μύες. Πάμε λοιπόν να δούμε τις απίστευτες ιδιότητες που μας προσφέρει ένα παθιασμένο γαλλικό φιλί και εκτός από την ερωτική διάθεση που μας προκαλεί, μπορούμε να επωφεληθούμε με ποικίλους τρόπους…

  • Από 26 ως 40 θερμίδες μπορούμε να χάσουμε δίνοντας ένα γαλλικό φιλί διάρκειας ενός λεπτού, αναλόγως με το πόσο παθιασμένο είναι. Όσο αυξάνεται το πάθος, τόσο αυξάνονται και οι θερμίδες που καίμε. Ξεχάστε τα γυμναστήρια, τις δίαιτες, τις βαρετές ασκήσεις, αρπάξτε τον/την σύντροφό σας και επιδοθείτε σε καυτά φιλιά και ότι ήθελε προκύψει!
kiss 6
  • Οι άνθρωποι που φιλιούνται συχνά, αρρωσταίνουν πιο δύσκολα και αυξάνουν το μέσο όρο της ζωής τους κατά 5 χρόνια. Αυτό έχει αποδειχτεί και επιστημονικά , μέσα από μια έρευνα του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου.

  • Καλύτεροι οδηγοί και λιγότερα τρακαρίσματα έχουν στην κατοχή τους οι άνθρωποι που φιλιούνται πολύ. Τώρα ξέρουμε τι έκανε ο Michael Schumacher πριν από κάθε αγώνα ταχύτητας…
kiss-4
  • Ακόμα και οφέλη στην υγιεινή της στοματικής κοιλότητας προσφέρει ένα γαλλικό φιλί, αφού ο οργανισμός παράγει περισσότερο σάλιο και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να καθαρίζεται αυτόματα το στόμα.

  • Όταν φιλιόμαστε, εμποδίζουμε την είσοδο εξωτερικών βλαβερών μικροβίων και βακτηριδίων στο στόμα, αφού αυτό είναι απασχολημένο. Φυσικά θα λάβουμε περίπου 5 εκατομμύρια βακτήρια, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα…
kiss-1
  • Όταν φιλάμε κάποιον ερωτικά, ο εγκέφαλος μας απελευθερώνει αρκετές ποσότητες μιας ορμόνης που λέγεται ωκυτοκίνη, η οποία είναι η ορμόνη που ευθύνεται για τον σεξουαλικό ερεθισμό. Οι ποσότητες αυτής της ορμόνης ρίχνουν τα επίπεδα άγχους, μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα και να αισθανόμαστε τον εαυτό μας πιο όμορφο και αρεστό.

  • Συνολικά 30 μύες του προσώπου μπαίνουν σε κίνηση όταν φιλιόμαστε. Με άλλα λόγια, με ένα φιλί κάνουμε ασκήσεις αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο τις ρυτίδες. Είναι πολύ πιο εύκολο να γυμνάσουμε το πρόσωπό μας και τα χείλη μας και γενικά η περιοχή γύρω από αυτά είναι 200 φορές πιο ευαίσθητη από άλλα σημεία του σώματος μας.
kiss-5

 

Ελπίζω να σας έδωσα ιδέες για το πως να περάσετε τον υπόλοιπο ελεύθερο χρόνο σας ευεργετικά…

Καλή διασκέδαση!

Θεανώ