Γεια σας! Είμαι η Κατερίνα, και δεν ξέρω τι με ωθεί να γράψω κι εγώ την ιστορία μου. Ίσως η γνωριμία μου με τον Τηλέμαχο και την Έλενα, τους διαχειριστές αυτού του όμορφου site, οι οποίοι μου μίλησαν με πολύ ενθουσιασμό και αγάπη για αυτό που ξεκίνησαν εδώ και λίγες μέρες!

Ας ξεκινήσω λοιπόν, ελπίζοντας να δώσω κι εγώ κάτι, μέσα από την ιστορία μου. Σαν παιδί ήμουν συνεσταλμένη και ντροπαλή! Σαν έφηβη το ίδιο!! Παιδί χωρισμένων γονιών, μια πολύπλοκη οικογενειακή κατάσταση. Στο πανεπιστήμιο όμως άλλαξα! Έγινα πιο ανοιχτή σε παρέες, ευχάριστη μπορώ να πω, και πολύ κοινωνική! Δυνατή από παιδί, έμαθα να ανταπεξέρχομαι στις δυσκολίες μόνη μου. Μέτρια μαθήτρια στο γυμνάσιο και λύκειο, αλλά την τελευταία χρονιά το πήρα απόφαση και τα έδωσα όλα! Έτσι πέρασα στο οικονομικό του ΑΠΘ και παράλληλα ξεκίνησα δουλειά στο γραφείο του πατέρα μου ως λογίστρια! Πολύ τρέξιμο με τη δουλειά και παράλληλα με τα διαβάσματα, αλλά τα κατάφερα και στα 5,5 (!!) χρόνια, πήρα πτυχίο!! Η χαρά που με πλημμύριζε εκείνη τη μέρα, δεν περιγράφεται!

Η δουλειά συνεχίστηκε όλα τα επόμενα χρόνια με τρέξιμο και άγχος! Δε με πείραζε! Την αγαπάω τη δουλειά μου, ακόμα και τώρα που μας έχουν δυσκολέψει πάρα πολύ! Ωραία χρόνια, ανέμελα!! Πάντα μου άρεσαν τα ταξίδια, κι έτσι φρόντισα και έκανα αρκετά!

Πριν 1,5 χρόνο, ένα τηλεφώνημα από μια φίλη μου εξ Αθηνών, άλλαξε τη ζωή μου όλη!! Αυτή η φίλη, μου έκανε μια πρόταση! Τότε, δραστηριοποιούνταν η ίδια, σε μια ομάδα εθελοντών, που βοηθούσαν στην πόλη τους, οικογένειες που είχαν ανάγκη. Με ρώτησε αν ήθελα να ξεκινήσω κάτι τέτοιο και στη Θεσσαλονίκη! Χωρίς δεύτερη σκέψη είπα ένα ηχηρότατο ΝΑΙ!!!. Σιγά σιγά ξεκίνησα με μια κοπέλα ακόμα και τώρα, 1,5 χρόνο μετά, στην ομάδα μας έχουν μπει πολύ περισσότεροι εθελοντές και οι προσφορές είναι ολοένα και περισσότερες, όπως περισσότερες είναι και οι εκκλήσεις για βοήθεια, που έρχονται στην ομάδα μας! Η ομάδα μας ονομάζεται ΑΡΩΓΗ Θεσσαλονίκης και είμαι πολύ υπερήφανη για αυτήν! Αυτή τη στιγμή βοηθάμε 30 οικογένειες, στις οποίες θα προστεθούν ακόμα 5 που μάθαμε τις τελευταίες 3-4 μέρες.

Τρέξιμο πολύ, παράλληλα η δουλειά, αλλά δε με νοιάζει! Κουράζομαι ναι, αλλά μπροστά στα χαμόγελα αυτών των ανθρώπων, καθώς και στην αγάπη που εισπράττω καθημερινά από τον κόσμο, τη χαρά που βλέπω από ανθρώπους που έρχονται συνεχώς στην ομάδα μας, γεμίζει πραγματικά η ψυχή μου!! Είναι μαγικό αυτό που συμβαίνει καθημερινά! Ο κόσμος σα να περίμενε να φτάσουμε εδώ, για να αποφασίσει να δώσει μια χείρα βοηθείας στον πλησίον του! Να ανοίξει την πόρτα της καρδιάς του! Να δραστηριοποιηθεί!

Γι’ αυτό ελάτε κι εσείς στην Αρωγή Θεσσαλονίκης. Μπορείτε να μας βρείτε στο facebook (https://www.facebook.com/groups/arogithessalonikis/) ή στο info@arogithess.gr.

Ένα από τα πολλά που μου μαθαίνει η Αρωγή Θεσσαλονίκης είναι ότι, αν δώσεις αγάπη, θα πάρεις αγάπη! Κι εγώ παίρνω, και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που βοηθήσατε, σε σας που βοηθάτε και εσάς που θα βοηθάτε στο μέλλον!!! Να είστε όλοι καλά!!

 

Arogi

Κατερίνα