Οι εκδόσεις Ψυχογιός αυτή την φορά επιστρέφουν με ένα νέο πολύ ενδιαφέρον ανάγνωσμα. Η Βικτώρια Μακρή, με αφορμή ένα κλασσικό έργο, τις «Τρεις Αδερφές» του Τσέχωφ, μας οδηγεί σε μια μίνι ξενάγηση στην ζωή τριών ηρωίδων.

Από την πρώτη στιγμή η ζωή τους συνδέθηκε με τραγικά γεγονότα. Κάτοικοι της Καισαριανής της μεταπολεμικής περιόδου, απόγονοι βιοπαλαιστών και εφήμεροι οικονομικοί μετανάστες, σε ένα ταξίδι μέχρι την Τοσκάνη κι ένα άλλο μέχρι να βρουν τον μεγάλο έρωτα. Οι τρεις αυτές γυναίκες προσπάθησαν να βρουν αυτό το κάτι που ολοκληρώνει την ευτυχία τους .

Η ζωή αυτών των τριών αδερφών δείχνει τον τρόπο που λειτουργεί η κοινωνία. Η ανάγκη για την βελτίωση της ζωής κι η οικονομική ανάπτυξη, η προσπάθεια να βρεθεί ο έρωτας και τέλος η ανάγκη του ανθρώπου να πιστεύει σε μια ανώτερη δύναμη. Κάπως, έτσι μέσα στις σελίδες αυτού του βιβλίου, ο αναγνώστης γίνεται μέρος του και εξελίσσεται με την πλοκή του, αναγνωρίζοντας πτυχές της δικής του καθημερινής ζωής στις λέξεις και τις εικόνες που αυτό του δημιουργεί.

Στο «Μια νύχτα με τον Τσέχωφ» η Βικτώρια Μακρή με γλώσσα απλή έστησε ένα ανάγνωσμα που αποτελεί την καλύτερη συντροφιά. Κατά την δύσκολη αυτή εποχή που διανύουμε, με όλες αυτές τις δραματικές εξελίξεις, είναι ένας από τους λίγους αυθεντικούς τρόπους που προσφέρονται για να ξεχαστεί κανείς και να χαλαρώσει. Μα κυρίως, γιατί ο πόνος που σου προκαλεί, η πίκρα που σε κάποια σημεία σου αφήνει, εκμηδενίζεται με το λυτρωτικό τέλος.

Συνεπώς, διαβάζοντας το συγκεκριμένο βιβλίο, θα καταφέρετε για κάποιες μέρες να ξεχαστείτε δημιουργικά. Θα κάνετε ταξίδια και θα παρακολουθήσετε μια παράσταση. Μα πάνω απ’ όλα, θα το απολαύσετε στην ζεστασιά του σπιτιού σας.

Καλή Ανάγνωση

(Ευχαριστώ τις εκδόσεις Ψυχογιός για το υπέροχο δώρο)

Αριστείδης Καρεμφύλλης