Έξι νέα παιδιά από την Πάτρα δημιούργησαν την Μπάντα Carte Postale. Το 2009 ξεκίνησαν ως συγκρότημα αν και προτιμώ να τους χαρακτηρίζω ορχήστρα. “Στην αρχή δεν γνωριζόμασταν μεταξύ μας. Η δημιουργία της μουσικής είναι μια υπέροχη διαδικασία που φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά. Έτσι, καταλήξαμε οικογένεια.” Ήταν μερικά από τα λόγια τους.

Η Δέσποινα, ο Αντώνης, ο Γεράσιμος, ο Γιώργος, ο Ιάσωνας κι ο Κώστας τραγουδούν και παίζουν κιθάρα, πιάνο, παιδικό πιάνο, γιουκαλίλι, κόντρα μπάσο, ηλεκτρικό μπάσο, τύμπανο, τρομπέτα κι ακορντεόν. Όλοι αυτοί οι ήχοι συνθέτουν νεοφόλκ ροκ μελωδίες με έντονη νοσταλγική δόση κινηματογράφου και βαλς από την Γαλλία που ονομάζουν ρετρό ποπ. Τι καλύτερο γι αυτούς που ψάχνουν κάτι εναλλακτικό να ακούσουν!

Οι ηλικίας 23-35 ετών μουσικοί μας τραγουδούν στα αγγλικά. Η διαφορά τους με τους υπόλοιπους έλληνες του είδους βρίσκεται στην χροιά και την προφορά της Δέσποινας. Καθαρότητα στην φωνή και άριστη χρήση της γλώσσας τους κάνουν ένα ιδιαίτερο συγκρότημα, κι όπως οι ίδιοι αποκαλύπτουν, η δουλειά τους είναι σαν ένα ταξίδι στο όμορφο παρελθόν όλων μας. Κάπως έτσι ταξίδεψαν και στην κορυφή του Ιπτάμενου ψαριού (jumping fish) για τον μήνα Οκτώβριο.

Η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά τους κυκλοφόρησε πριν από οκτώ μήνες από την “the sound of everything” και την “cobalt”. Πολύ σύντομα το κοινό τους θα τους απολαύσει στην γενέτειρά τους, την Πάτρα, στο αρχαιολογικό μουσείο, που ανοίγει τις πόρτες του για την παγκόσμια ημέρα μουσείων.

Τα ευγενέστατα αυτά παιδιά έχουν ακόμη πολύ δρόμο στο ταξίδι της μουσικής. Με μια νότα αγκαλιά μας στέλνουν να διαβάσουμε το πεντάγραμμο αλλιώς.

Και μην ξεχνιόμαστε… ολόφρεσκο το βίντεοκλιπ τους για το Ρίο!

(Ευχαριστώ τους Carte Postaleγια την πολύτιμη συνεργασία τους και τους θυμίζω την υπόσχεση που έδωσαν να τους ακούσω και σε άλλη γλώσσα!)

Αριστείδης Καρεμφύλλης