ΥΛΙΚΑ

Για τα κεφτεδάκια

½ κιλό μοσχαρίσιος κιμάς

1 κρεμμύδι

Μαϊντανός

1 αυγό

Αλάτι

Ρίγανη

Λίγο μείγμα μπαχαρικών για κιμά

1 κουταλιά σιμιγδάλι ψιλό

2 κουταλιές βρώμη

2 κουταλιές ελαιόλαδο

Για τα πράσα

1 κιλό πράσα

Ντομάτα τρμμένη ή χυμός ντομάτας

Αλάτι

7 κουταλιές ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι του καφέ κίτρινο ρύζι

7 ποτήρια νερό

Διαδικασία

• Ζυμώνουμε τον κιμά βάζοντας όλα τα υλικά που αναφέρονται παραπάνω

• Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό ταψί και τα ψήνουμε στον αέρα στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα

• Ψιλοκόβουμε τα πράσα, τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το ελαιόλαδο και τα 2 ποτήρια νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν

• Προσθέτουμε την ντομάτα ή τον χυμό ντομάτας, το ρύζι και το αλάτι και τα αφήνουμε βράσουν

• Όταν το ρύζι μαλακώσει λίγο προσθέτουμε τα κεφταδάκια και τα βράζουμε για 5 λεπτά ακόμη

Θα το λατρέψετε!

Καλή επιτυχία!

Έλενα