ΥΛΙΚΑ

10 μέτρια κολοκυθάκια

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

Μισό φλιτζάνι ρύζι τύπου Καρολίνα

4 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο

Μισή κούπα λάδι

Μισό κιλό μοσχαρίσιος κιμάς

2 λεμόνια

1 αυγό (προαιρετικά αν θέλουμε αυγολέμονο)

Αλάτι

Πιπέρι

Διαδικασία

• Αρχικά, καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια από την εξωτερική τους φλούδα, πλένουμε και με το εδικό εργαλείο αδειάζουμε το εσωτερικό τους

• Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι

• Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά, τον άνηθο, το ρύζι, το αλάτι και το πιπέρι, προσθέτοντας στο τέλος ένα φλιτζανάκι νερό και τα σοτάρουμε για λίγο όλα μαζί

• Με το μείγμα αυτό γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί

• Στη συνέχεια προσθέτουμε 1,5 φλιτζάνι ζεστό νερό και το χυμό 1 ή 2 λεμονιών

• Ύστερα από 40 λεπτά στους 180 0C, τα κολοκυθάκια μας θα έχουν ροδίσει

• Τα βγάζουμε από το φούρνο

Μερικοί τα προτιμούν με αυγολέμονο που το περιχύνουν στο φαγητό μόλις βγει από το φούρνο.
Άλλοι διαλέγουν να είναι μόνο με χυμό λεμονιού.

Ότι και να επιλέξετε, το αποτέλεσμα είναι φανταστικό!

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Η μαμά της παρέας