ΥΛΙΚΑ

Μισό κιλό σέσκουλα

Μισό κιλό τσουκνίδα

1 κρεμμύδι

Μισό ματσάκι άνηθος

Ρίγανη

Φρέσκος δυόσμος

2 αυγά

Μισο φλιτζάνι του τσαγιού λάδι

300 γρ. φέτα

Αλάτι

Πιπέρι

Για το φύλλο

750 γρ. αλεύρι

1 κουταλιά ξύδι

3 κουταλιές λάδι

Αλάτι

Νερό ( όσο πάρει η ζύμη)

Διαδικασία

• Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα σέσκουλα και τις τσουκνίδες

• Τα κόβουμε και τα αφήνουμε στο τρυπητό να στεγνώσουν καλά

• Τα ζεματίζουμε λίγο και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε

• Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε

• Στη συνέχεια ρίχνουμε τα χόρτα μας (αφού τα στραγγίσουμε), τα μυρωδικά μας, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί για 5 λεπτά

• Μόλις κρυώσει το μείγμα μας ρίχνουμε το τυρί και τα αυγά μας

• Με τα υλικά του φύλου, ανοίγουμε 8 φύλλα

• Αλείφουμε το ταψί με λάδι και στρώνουμε κάτω τα 4 φύλλα, αλειμμένα με λάδι, ένα-ένα

• Στη μέση, στρώνουμε τη γέμιση και βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα 4 φύλλα αλειμμένα και αυτά με λάδι ένα-ένα

• Στη συνέχεια κόβουμε την πίτα μας σε κομμάτια

• Σε κάθε κομμάτι βάζουμε λίγο βούτυρο ή λάδι

• Ψήνουμε την πίτα μας σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου

 

Μαμαδίσια, υγιεινή και πεντανόστιμη
Καλή επιτυχία!
Η μαμά της παρέας