Ο Σπύρος Παπαδόπουλος, παρέα με ένα πολύ ταλαντούχο κι αξιόλογο θίασο κατέφθασε στην Θεσσαλονίκη για να μας κάνει να αναρωτηθούμε σημαντικά πράγματα για τις σχέσεις μας, ερωτικές και φιλικές. Μα κυρίως να μας βάλει να σκεφθούμε αν πράγματι λέμε αλήθεια.

Στο θέατρο Αριστοτέλειον, ξετυλίγεται μια φαρσοκωμωδία. Άνθρωποι που μπλέκονται στα ψέματα που οι ίδιοι σκαρφίζονται, για να αποφύγουν τα σκαμπανεβάσματα στις σχέσεις τους. Προσπαθώντας να διατηρήσουν την ισορροπία μεταξύ γάμου, κέρατου και φιλίας ξεκινάνε ένα γαϊτανάκι οι παίκτες του οποίου- στην προκειμένη οι θεατές- δεν καταφέρνουν να διακρίνουν την αλήθεια από το ψέμα.

Το «Μου λες αλήθεια» αποτελεί μια πολλή ιδιαίτερη παράταση. Οι θεατές χωρίζονται σε δύο αντίθετα στρατόπεδα. Μετά την αυλαία και την υπόκλιση είναι αυτοί που την έχουν λατρέψει κι οι άλλοι που δεν βλέπουν την έξοδο να φύγουν. Με ένα χιούμορ βγαλμένο από άλλη εποχή, κατάφερε να κεντρίσει τους ανθρώπους μιας κάποιας ηλικίας, και ίσως να τους κάνει να σκεφτούν τις δικές τους κατά καιρούς παρασπονδίες.

Ένα είναι όμως το μόνο σίγουρο. Δεν φεύγε κανείς από εκεί χωρίς να την θυμάται. Δίνει το έναυσμα για ένα τεράστιο κύκλο συζητήσεων και τα χειροκροτήματα που αποσπά, δείχνουν την αγάπη που δέχεται από το κοινό. Εν ολίγοις, αποτελεί μια καλή επιλογή για τους ανθρώπους που θέλουν να δουν κάτι εύθυμο.

Ελπίζω να σας αρέσει.

(Ευχαριστώ την Ρίτα Σίσιου, υπεύθυνη επικοινωνίας, για την πρόσκληση)

Αριστείδης Καρεμφύλλης