glitter

 

 

Glitter (2001)
Η χλιαρή ιστορία μιας νέας τραγουδίστριας που προσπαθεί να φτάσει στην κορυφή. Καταρχήν, γιατί το ρόλο της νέας σε ηλικία τραγουδίστριας τον υποδύεται η Mariah Carey; Είναι προτιμότερο να μείνει στο τραγούδι και προς θεού να μην επιχειρήσει ξανά να γυρίσει ταινία. Πάντως η ταινία κάτι κέρδισε. Ένα χρυσό βατόμουρο που δικαιωματικά το άξιζε η πρωταγωνίστρια. Μπράβο Mariah… Το κέρδισες με το σπαθί σου!

 

somebody help meSomebody Help Me (2007)
Μια ”υποτίθεται” ταινία τρόμου καταλήγει σε κωμωδία, για τον απλούστατο λόγω ότι δεν ήξερα όταν την παρακολούθησα, εάν έπρεπε να τρομάξω ή να γελάσω. Οποιοσδήποτε είχε μια κάμερα χειρός, θα είχε καλύτερο αποτέλεσμα. Όσο για τους ηθοποιούς, πραγματικά απορώ αν πληρώθηκαν για αυτή τη δουλειά. Το μόνο σωστό στην ταινία αυτή είναι ο ελληνικός τίτλος της ”κάποιος να με βοηθήσει”.

 

gigli

Gigli (2003)
Η Jennifer Lopez έχει πρωταγωνιστήσει σε αμέτρητες επιτυχίες, αλλά η συγκεκριμένη δεν είναι μία από αυτές. Οι συντελεστές έβαλαν τα κλάματα όταν είδαν τις εισπράξεις της… 54 εκατομμύρια δολάρια ίσως σας φαίνονται πολλά. Δεν είναι όμως αν σκεφτείτε πως το κόστος της ήταν 50 εκατομμύρια! Στην κατοχή της έχει και 6 χρυσά βατόμουρα και θεωρείται η χειρότερη κωμωδία των τελευταίων 25 ετών.

 

howard the duckHoward The Duck (1986)
Έχει πάρει τις χειρότερες κριτικές και όχι άδικα. Η ιστορία ανιαρή, οι ερμηνείες ανύπαρκτες, ανήκει στην κατηγορία της κωμωδίας χωρίς ίχνος χιούμορ και η πάπια πρωταγωνιστής είναι η πιο άσχημη που έχετε δει. Η αρνητική αντίδραση της ταινίας είχε άσχημο αντίκτυπο στο καστ, που για χρόνια δεν έβρισκαν δουλειά λόγω της συμμετοχής τους σε αυτό το έργο.

 

BatmanRobinBootBatman and Robin (1997)
Και κάπως έτσι ξεκίνησαν τα ομοφυλόφιλα υπονοούμενα για τον Batman και τον Robin. Έχει χαρακτηριστεί ως ανυπόφορη και βαρετή και έρχεται 5η στη λίστα με τις χειρότερες ταινίες όλων των εποχών. Ο πρωταγωνιστής George Clooney υποστήριξε πως αν συναντούσε οποιονδήποτε θαυμαστή που είδε την ταινία θα του έδινε τα λεφτά του εισιτηρίου πίσω. Παράλληλα, η παραγωγή του έργου ακόμα ζητάει συγνώμη από τους οπαδούς για αυτό το ναυάγιο.

 

Battlefield-Earth

Battlefield Earth (2000)
Ένα από τα μυστήρια του κόσμου είναι και ο λόγος ύπαρξης αυτής της ταινίας. Σπάει τα ρεκόρ στα χρυσά βατόμουρα, 10 στον αριθμό, οι εισπράξεις ήταν μηδαμινές, το σενάριο φτωχό, οι διάλογοι επαναλαμβανόμενοι και οι απόρροια όλων αυτών η απόλυτη καταστροφή. Κρίμα για τον JohnTravolta.

 

thats-my-boy-posterThat’s My Boy (2012)
Ο νικητής των φετινών βραβείων στα χρυσά βατόμουρα, Adam Sandler, θεωρείται ατάλαντος ηθοποιός στο Hollywood, μα πραγματικά σε αυτήν την ταινία ξεπερνάει τον εαυτό του. Μηδέν αίσθηση χιούμορ, κρύες και γελοίες ατάκες, έκανα προσπάθεια για την δω ως το τέλος. Η κακιά πλευρά του Hollywood με ένα αποτρόπαιο αποτέλεσμα.

 

agents secretsAgents Secrets (2004)
Απορεί κανείς με τον τίτλο ”τα μυστικά των κατασκόπων” επειδή ούτε κατασκοπεία βλέπεις στο έργο, ούτε και τα μυστικά τους. Κατά τη διάρκεια της πρώτης ώρας δε γίνεται τίποτα, όχι ότι μετά ακολουθεί κάτι ιδιαίτερο. Οι σκηνές δράσης στην κυριολεξία ”δεν υπάρχουν”. Η Ντόρα η μικρή εξερευνήτρια έχει περισσότερη περιπέτεια από αυτή την ταινία. Είναι τόσο αργή, ζήτημα αν υπάρχουν 10 ατάκες σε όλο το έργο. Απογοήτευση.

 

alone in the darkAlone in The Dark (2005)
Η χειρότερη μεταφορά video game σε έργο. Ένας από τους πιο διάσημους κριτικούς της Αμερικής είπε ότι δεν έχει ξαναδεί πιο υποτονικό σενάριο και τόσο κακές ερμηνείες. Ονομάστηκε η χειρότερη ταινία της δεκαετίας της. Παίρνοντας παράδειγμα την ταινία αυτή, σκέφτομαι πως ακόμα υπάρχουν λεφτά για πέταμα.

 

birdemicBirdemic (2010)
Αυτή η ταινία τρόμου σου προκαλεί όντως σοκ και τρόμο, αλλά όχι για τους σωστούς λόγους. Το σενάριο είναι κλεμμένο από ”τα πουλιά” του Hitchcock και φυσικά απέχουν μεταξύ τους παρασάγγας. Όταν ένας από τους πιο διάσημους κριτικούς στην Αμερική ρωτήθηκε αν η ταινία αυτή είναι από τις χειρότερες που έχει δει, η απάντηση του ήταν ”όχι δεν είναι από τις χειρότερες, αλλά η χειρότερη”.

Αυτή τη φορά δε σας εύχομαι καλή προβολή…
 
 
Θεανώ