ΥΛΙΚΑ

1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι (σπορέλαιο)

4 φλιτζάνια αλεύρι

3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού σόδα

Μισό φλιτζάνι μαύρες σταφίδες

Μισό φλιτζάνι ξανθές σταφίδες

1 φλιτζανάκι του καφέ λικέρ ή κονιάκ

1 κουταλιά της σούπας κανελλογαρύφαλλα

2 φλιτζάνια πορτοκαλάδα ή νερό

1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού χοντροκοπανισμένη καρυδόψιχα

1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

Διαδικασία

• Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το νερό (ή την πορτοκαλάδα), τη σόδα λιωμένη στο κονιάκ, την καρυδόψιχα και τις σταφίδες

• Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα κανελλογαρύφαλλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα

• Ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά και τα αδειάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι

• Ψήνουμε την καρυδόπιτα σε μέτριο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 1 ώρα περίπου

• Μόλις κρυώσει, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή σιρόπι σοκολάτας

Είναι απλά υπέροχη!
Καλή επιτυχία!
Η μαμά της παρέας