ΥΛΙΚΑ

8 μελιτζάνες

750 γραμμ. κιμά

1 κρεμμύδι μεγάλο

Μισό ματσάκι μαϊντανό

3 ώριμες ντομάτες

Αλάτι – πιπέρι

Μισό φλιτζάνι λάδι

8 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά

Προαιρετικά κεφαλοτύρι ή κασέρι

Διαδικασία

• Πλένουμε και χαράζουμε τις μελιτζάνες στα δύο, από πάνω έως κάτω

• Τις πασπαλίζουμε με αλάτι

• Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να ροδίσουν ελαφρά. Για γίνει πιο ελαφρύ το φαγητό μας, αντί να τις τηγανίσουμε μπορούμε να τις βάλουμε στο γκριλ με λίγο λαδάκι μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και μετά τις βάζουμε σε ένα πυρέξ ή ταψί

• Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι ελαφρά

• Ρίχνουμε τον κιμά και το σοτάρουμε και αυτόν ελαφρά

• Ρίχνουμε την ντομάτα, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι

• Αφού δέσει η σάλτσα, κατεβάζουμε το μίγμα από την φωτιά

• Σε κάθε μελιτζάνα ρίχνουμε τον κιμά, με το κουτάλι και τη γεμίζουμε

• Αφού τελειώσουμε το γέμισμα στην επιφάνεια του κιμά, ρίχνουμε και από μια κουταλιά φρυγανιά τριμμένη

• Βάζουμε το φαγητό στο φούρνο και το ψήνουμε στους 180 οC για μισή ώρα περίπου

• Προαιρετικά πριν κλείσουμε τον φούρνο ρίχνουμε σε κάθε μελιτζάνα κεφαλοτύρι ή κασέρι

Καλή επιτυχία!
Η μαμά της παρέας