Αυτές τις ταινίες πρέπει να τις αποφύγετε όπως ο διάβολος το λιβάνι. Είναι άξιο απορίας ο λόγος ύπαρξης τους και είναι πραγματικά χάσιμο χρόνου. Έχουν λάβει τις χειρότερες κριτικές και τις χαμηλότερες βαθμολογίες από κοινό και κριτικούς. Καθόλου άδικα βέβαια, αφού χρειάζεται προσπάθεια και υπομονή για τις δεις ολόκληρες. Τώρα πάλι, αν προλάβατε και είδατε κάποιες από αυτές, απλά χάσατε 90′ λεπτά από την ζωή σας. Μικρό το κακό. Ξεκινάμε από το κακό και πάμε στο…χειρότερο.

big-weddingThe Big Wedding
Το απογοητευτικό αποτέλεσμα βλέπουμε σε αυτήν την υποτιθέμενη κωμωδία, που κατακλύζεται από την αφρόκρεμα των ηθοποιών του σημερινού Χόλυγουντ. Βλέπετε το αντίκτυπο της κρίσης, είχε απόηχο ακόμα και στο Χόλυγουντ και έτσι οι ηθοποιοί αναγκάζονται να παίζουν σε ότι προκύψει χωρίς πολλές επιλογές. Δυστυχώς, γιατί έτσι χάνουν την αίγλη τους και αμαυρώνουν το όνομα που απόκτησαν με τόσο κόπο. Robert De Niro, Susan Sarandon, Diane Keaton, είναι μερικά από τα μεγάλα ονόματα που πρωταγωνιστούν σε αυτήν την άνοστη, άχρωμη και χωρίς χιούμορ ”κωμωδία”

jack-the-giant-slayerJack The Giant slayer
Πολύς ντόρος έγινε για την ταινία αυτή που η φήμη της προηγήθηκε της επιτυχίας της, που τελικά δεν ήρθε ποτέ. Η εξελιγμένη Χολυγουντιανή έκδοση του ”Τζακ και της φασολιάς” δεν είχε ούτε κατά προσέγγιση την επιτυχία και τα κέρδη που περίμεναν να έχει οι συντελεστές της. Μια καλοστημένη και δοκιμασμένη συνταγή με υλικά τα εφέ, τη δράση, την περιπέτεια και το love story που μάλλον κάτι πήγε στραβά στο μαγείρεμα και κάηκε.

passionPassion
Διάβασα την περίληψη της ταινίας και μου φάνηκε πολύ καλή, η προβολή της όμως ήταν τραγική εμπειρία. Το ”Passion” είναι η προσωποποίηση και το παράδειγμα του πως μπορείς να καταστρέψεις ένα πολύ καλό story και να το μετατρέψεις σε παταγώδη αποτυχία. Βαρετή μέχρι εκεί που δε φτάνει, ανύπαρκτη υποκριτική και σου δίνει την αίσθηση πως δεν υπήρχε σκηνοθέτης. Απλά οι ηθοποιοί πηγαινοέρχονταν εδώ και εκεί αυθαίρετα, κάνοντας ενοχλητική την παρουσία τους στο χώρο. Το μόνο πάθος στην ταινία είναι ο τίτλος της.

movie43Movie 43
Όταν είδα το καστ του ”Movie 43” σκέφτηκα πως επιτέλους να μια καλή κωμωδία και πως θα είναι η επιτυχία της χρονιάς. Πόσο λάθος έκανα… Μαζέψανε όλη την Avant garde του κινηματογράφου, ηχηρά και δυνατά ονόματα, για ανούσιο τελικά λόγο. Πρόκειται για μικρές ”κωμικές” ιστορίες που συνδέονται στο τέλος, ή τουλάχιστον προσπαθούν να συνδεθούν. Το σενάριο δε βγάζει κανένα απολύτως νόημα και οι ιστοριούλες είναι από γελοίες μέχρι σιχαμένες. Η ταινία είναι φορτωμένη με χαιρέκακα και συχνά προσβλητικά σχόλια και σε μεγάλο βαθμό στερείται χιούμορ και γέλιου.

riddickRiddick
Υποτίθεται πως θα ήταν η επιτυχημένη περιπέτεια της χρονιάς, υποτίθεται πως θα ήταν από τους καλύτερους ρόλους του Vin Diesel, υποτίθεται πως θα βλέπαμε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας και σκηνοθεσίας. Αλλά όλα αυτά, υποτίθεται… Ήταν μια έκπληξη για τους funs του Vin Diesel δυσάρεστη όμως, βασανιστικά αργή, με ένα μελαγχολικό τοπίο και όχι την αναμενόμενη δράση. Ο πρωταγωνιστής έπαιζε σα να βαριόταν και τα σκηνικά μοιάζουν πολύ ψεύτικα, κάτι που δε δικαιολογείται το 2013, με τα υπερσύγχρονα μέσα τεχνολογίας που διαθέτει ο κινηματογράφος.

the-croodsThe Croods
Ας πιάσουμε και τα κινούμενα σχέδια γιατί πλέον έχουν περίοπτη θέση στον κινηματογράφο. Το ”Groods” αν και έχει κοινό που το υποστηρίζει, θεωρείται εξαιρετικά μέτριο, αργό και όχι τόσο χιουμοριστικό, κάτι που δε συνηθίζεται στα παιδικά. Είναι δύσκολο για να το παρακολουθήσει ένα παιδί και δε θα καταλάβει το λιγοστό χιούμορ που διαθέτει. Παρόλο που το story είναι ευρηματικό, χάνεται στα άνευ σημασίας και όχι για μικρά παιδιά νοήματα που πάει να περάσει.

After-EarthAfter Earth
Η ταινία αυτή μου θυμίζει ένα πατέρα ( Will Smith) που δε χαλάει χατίρι στον κακομαθημένο γιο του (Jaden Smith) που επιθυμεί να παίξει σε μια ταινία φαντασίας. Ας φτιάξουμε λοιπόν ένα έργο για να πρωταγωνιστήσει το ταλαντούχο βλαστάρι μου, να ”παίξει” με τα ακριβά παιχνίδια του και να κάνει το καπρίτσιο του. Βαρετοί ρυθμοί, ανούσιοι συναισθηματισμοί και καθόλου πρωτοτυπία συνθέτουν το τοπίο του ”after earth” . Ελπίζω να είναι και το τελευταίο πλήγμα του αγαπημένου μου κατά τα άλλα Will smith.

Curse-of-Chucky
Curse Of Chucky
Εδώ έχουμε το συνηθισμένο ”λάθος” που κάνουν οι δημιουργοί μιας επιτυχημένης ταινίας και βγάζουν 25 sequel και 13 remake μιας συνταγής που έχει γνωρίσει στο παρελθόν τεράστια αναγνώριση. Ναι το εμπεδώσαμε τα τελευταία χρόνια πως ο Chucky είναι μια κούκλα δολοφόνος που σκοτώνει αβέρτα, φτάνει όμως έχει καταντήσει τόσο κουραστικό και χωρίς καμία καινοτομία έργο. Ανεχτήκαμε τον Chucky 1, 2, 3, 13! Ανεχτήκαμε ακόμα και τη νύφη του Chucky και το καρπό του έρωτα τους. Πόσο ακόμη υπομονή! Οι σκηνές δράσης είναι αστείες και οι ηθοποιοί επίσης. Άσε που ξέρεις τι θα προηγηθεί από τον πρώτο δευτερόλεπτο της ταινίας.

A
A Resurrection
Όταν ο σκηνοθέτης και ο σεναριογράφος δε συναντήθηκαν ποτέ, όταν οι ηθοποιοί είναι σαν να συμμετέχουν σε πρόβα ενός σχολικού κακού θεατρικού έργου και όταν οι σκηνές εναλλάσσονται τόσο απότομα που δεν καταλαβαίνεις τι ακριβώς βλέπεις, τότε έχουμε το ”resurrection”. Προφανώς κάπου μπερδεύτηκαν και ξεχάστηκαν οι συντελεστές, γιατί νόημα δε βγαίνει από τη ροή του έργου. Είναι σα να έφτιαξαν την ταινία αλλά κανείς δεν την παρακολούθησε πριν, για να παρατηρήσει τυχόν λάθη, που είναι γεμάτη από αυτά. Οι πρωταγωνιστές, αλλού πατάν και αλλού βρίσκονται. Το κορυφαίο είναι το τελείωμα του έργου που πέφτουν οι τίτλοι τέλους και εσύ περιμένεις και λες, δε μπορεί να τελειώνει έτσι και όμως τζάμπα περιμένεις…

hell babyHell Baby
Θα μπορούσα να γράφω αμέτρητα λόγια για να εξηγήσω το πόσο κακή είναι η ταινία αυτή. Θεωρώ ότι χρειάζεται τρομερή προσπάθεια για να δημιουργήσεις αυτό το έκτρωμα και προσβολής έργο για τα μάτια. Ξεκινάει ικανοποιητικά αλλά μετά γίνεται μια ανώριμη κωμωδία του σωρού, χάνει το ήδη ανύπαρκτο χιούμορ, καθιστώντας την σε ένα μεγάλο βαθμό αναποτελεσματική και άξεστη. Κρίμα, γιατί το concept είναι έξυπνο αλλά καταστρέφεται ολοσχερώς. Θα μπορούσα άνετα και αναμφίβολα να την χαρακτηρίσω ως, η χειρότερη ταινία που έχω δει ποτέ!

Θεανώ