ΥΛΙΚΑ

300 ml τσίπουρο

700 ml κονιάκ

600 γρ. (περίπου) ζάχαρη

4 ξύλα κανέλας

15 ολόκληρα γαρίφαλλα

2 μοσχοκάρυδα

1 κιλό ώριμα κράνα ή βατόμουρα

Διαδικασία

• Πλένουμε τα κράνα (χωρίς τα κοτσάνια τους) και τα στραγγίζουμε

• Τα βάζουμε σε ένα βάζο και ρίχνουμε μέσα την κανέλα, τα γαρίφαλλα και το μοσχοκάρυδο

• Από πάνω ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακινούμε καλά

• Κλείνουμε το βάζο, όχι όμως τελείως σφιχτά γιατί δημιουργούνται αέρια και μπορεί το βάζο μας να σπάσει από την πίεση

• Αφήνουμε το βάζο στον ήλιο για 20-30 μέρες, κουνώντας το κάθε 2 με 3 μέρες για να ανακατεύεται το μείγμα μας

• Μετά τις 20 με 30 μέρες προσθέτουμε το κονιάκ και το τσίπουρο

• Ανακινούμε πολύ καλά και το αφήνουμε για 15 μέρες περίπου

• Σουρώνουμε με ένα τουλμπάνι καλύτερα και όχι με σουρωτήρι για να μη μείνουν κομματάκια από τα κράνα

• Έπειτα το βάζουμε σε μια μπουκάλα και το ποτό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

• Προαιρετικά ρίχνουμε στο ποτό μας μικρή ποσότητα από τσέρι για καλύτερο χρώμα και γεύση!

Το ποτό κράνο θα σας ξετρελάνει!!!
Καλή επιτυχία!
Η μαμά της παρέας