ΥΛΙΚΑ

1 κούπα ρεβύθια

1 φλ. του ελληνικού καφέ κίτρινο ρύζι

7 κουταλιές λάδι

1 κρεμμύδι

1 πιπεριά

1 καρότο

Λίγο κολοκύθι

Σέλινο

Άνηθος

2-3 κουταλιές σάλτσα ντομάτας (ψιλοκομμένη)

Αλάτι

 

Διαδικασία

·         Πριν το μαγείρεμα, τοποθετούμε τα ρεβύθια για μερικές ώρες στο νερό για να φουσκώσουν

·         Στη συνέχεια, τα βράζουμε για 15 λεπτά στην χύτρα

·         Ταυτόχρονα, ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας σε μούλτι

·         Μετά βάζουμε τα βρασμένα ρεβύθια μας μαζί με όλα τα παραπάνω υλικά, εκτός του ρυζιού στην γάστρα

·         Συμπληρώνουμε με ζωμό που κρατήσαμε προηγουμένως από το βρασιμό τους

·         Ψήνουμε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς

·         Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά στους 200 βαθμούς

·         Έπειτα, βγάζουμε το φαγητό μας από τον φούρνο και το αφήνουμε έχοντας κλειστή την γάστρα

·          Ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα (μόνο τότε ανοίγουμε την γάστρα), μέχρι το ρύζι μας να είναι έτοιμο

 

Καλή επιτυχία!