ΥΛΙΚΑ

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα βούτυρο

6-7 κρόκους αυγού

Φλούδα από ένα πορτοκάλι (εκέρωτο)

2 κούπες ινδοκάρυδο

2 γαλατάκια (από αυτά που βάζουμε στον καφέ)

6-7 ασπράδια σε μαρέγκα

1 με 1 ½ κούπα αλεύρι

1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι

2 ½ κούπες ζάχαρη

3 κούπες νερό

Χυμός από μισό λεμόνι

Διαδικασία

• Ανακατεύουμε το ινδοκάρυδο με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ

• Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, τα αυγά, το γάλα και τη φλούδα από πορτοκάλι

• Στο τέλος ανακατεύουμε τη μαρέγκα με το μείγμα μας, απαλά, με κυκλικές κινήσεις

• Το μείγμα μας πρέπει να είναι απαλό και αφράτο

• Το αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου

• Μόλις κρυώσει, ρίχνουμε το σιρόπι, το οποίο πρέπει να είναι ζεστό

• Αφού κρυώσει, το προσφέρουμε με παγωτό, κατά προτίμηση καϊμάκι ή βανίλια ή ότι άλλη γεύση θέλουμε!

Το γλυκό μας είναι έτοιμο και μοσχομυρίζει!
 
Καλή επιτυχία!
Η μαμά της παρέας