Σήμερα δοκιμάζουμε αυτή την απλή και οικονομική  συνταγή για νηστίσιμη πάστα φλώρα και σας την προτείνουμε. Θα σας ξετρελάνει!

Παρέα με καλούς φίλους, καφέ και αυτή την υπέροχη πάστα φλώρα σας φτιάχνουμε τη μέρα!

 

ΥΛΙΚΑ

1 φλυτζάνι σπορέλαιο

3 ½ φλυτζάνια αλεύρι

1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη

5 κουταλιές της σούπας κονιάκ (προαιρετικά)

7 κουταλιές της σούπας χυμός πορτοκάλι

1 κουταλάκι της σούπας ξύσμα λεμονιού

1 βανίλια (προαιρετικά)

2 μπέικιν

1 βάζο μαρμελάδα

Λευκό αμύγδαλο (προαιρετικά)

Κανέλα (προαιρετικά)

 

 

Διαδικασία

Ετοιμάζουμε την ζύμη πλάθωντας όλα τα παραπάνω υλικά μέχρι την μαρμελάδα

Κρατάμε λίγη ζύμη στην άκρη για το στόλισμα

Απλώνουμε την υπόλοιπη σε ένα ταψί ή πυρέξ

Ρίχνουμε στο τέλος την μαρμελάδα και την απλώνουμε και αυτή

Τρίβουμε την ζύμη που κρατήσαμε προηγουμένως πάνω στην μαρμελάδα

Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε αμύγδαλα και κανέλα

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο

 

 

Καλή επιτυχία!