the lion king 1994Lion King(1994)

Και κάπως έτσι έγινε η αρχή για να γίνουν μόδα τα κινούμενα σχέδια, αφού μετά από τον ”βασιλιά των λιονταριών” σχεδόν ότι παιδικό γυριζόταν γινόταν επιτυχία. Τι να πρωτοαναφέρω, τα σχέδια, τη μουσική, το story. Πραγματικά μια αξιοθαύμαστη δουλειά. Ο μικρός Simba θα μείνει στις καρδιές όλων.

 

Pocahontas-Wallpaper-pocahontas-6247710-1024-768Pocahontas (1995)

Βασισμένο σε αληθινή ιστορία αυτό το έκτακτο δημιούργημα που σε συνεπαίρνει μέσα στην αύρα του. Τα τραγούδια της ταινίας επιλέχτηκαν μετά από δημοσκόπηση που έγινε σε παιδιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρεμιέρα της περίμεναν πάνω από 100 χιλιάδες θεατές για να μπουν στην αίθουσα. Υπέροχη ιστορία, δύο διαφορετικοί κόσμοι, μια πραγματική αγάπη.

 

beauty and the beastBeauty And The Beast (1991)

Με τις μεγαλύτερες βαθμολογίες από τους κριτικούς ” η πεντάμορφη και το τέρας ” είναι η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων που κέρδισε το ανάλογο βραβείο και δεν είναι η μόνη της πρωτιά αφού για πρώτη φορά παίχτηκε κινούμενο σχέδιο σε τρισδιάστατη αίθουσα. Τα σχέδια αγγίζουν την τελειότητα και η μουσική είναι μαγική.

  The-Little-Mermaid-Movie-Poster-the-little-mermaid-18617517-1172-1790The Little Mermaid (1989)

Η μικρή γοργόνα είναι η τελευταία ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney που έχει χειροποίητα σχέδια. Οι δημιουργοί του σκαρφίστηκαν πολλά ”μυστικά”. Για παράδειγμα, έχει παρατηρήσει κανείς ότι στη σκηνή που ο βασιλιάς φτάνει στην αρένα, στο κοινό βρίσκονται ο Mickey mouse, o Donald duck, o Goofy και o Kermit ο βάτραχος;

  Aladdin-coverAladdin (1992)

Καμιά φορά τα κινούμενα σχέδια έχουν πιο πολύ χιούμορ από τις κωμωδίες. Αυτό ακριβώς συμβαίνει στον Aladdin μιας και το Τζίνι εκτοξεύει απίθανες ατάκες που σκας από τα γέλια. Η ταινία βρίσκεται στην 14η θέση στη λίστα με τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες στην ιστορία του κινηματογράφου και είναι η μοναδική που είναι κινούμενο σχέδιο.

  Hercules DisneyHercules (1997)

Να και μία ταινία με μπόλικο ελληνικό στοιχείο. Ο θρυλικός Ηρακλής και οι άθλοι του, μία πρωτότυπη μίξη χολιγουντιανού χιούμορ και της εκπληκτικής μας μυθολογίας. Στο μπάνιο της Αλκμήνης υπάρχει μία τοιχογραφία η οποία είναι ο διάσημος πίνακας ”Spring Fresco” που βρίσκεται στο αρχαιολογικό μουσείο της Αθήνας.

 

Finding Nemo 009Finding Nemo (2003)

Το αγαπημένο μας ψαράκι Νέμο μπλέκει σε απίστευτες περιπέτειες όταν αιχμαλωτίζεται από ψαράδες. Η ταινία είχε τεράστια εισπρακτική επιτυχία φτάνοντας στα 100 χιλιάδες δολάρια, τα άξιζε όμως αφού είναι πραγματικό αριστούργημα. Πώς να εντοπίσεις ένα ψάρι, όταν το 71% του πλανήτη καλύπτεται από νερό;

 

Logo-Disney-Pixar-Cars-Wallpaper-Cars (2006)

Πλέκοντας όμορφα το σενάριο, τους χαρακτήρες και τα σχέδια οι συντελεστές της ταινίας μας χάρισαν αυτό το αξιοθαύμαστο αποτέλεσμα.

Όλα τα αυτοκινητάκια του έργου είναι εμπνευσμένα από αληθινά. Για να καταλήξουν στο τελικό σχέδιο του McQueen χρειάστηκαν 43 χιλιάδες σχέδια. Ο κεραυνός McQueen τρέχει σε έναν αγώνα ταχύτητας για το μετάλλιο ή για να βρει το νόημα της ζωής;

 

toystory2Toy Story (1995)

Ελάτε να ανακαλύψουμε τι θα έκαναν τα παιχνίδια μας αν θα ήταν ζωντανά. Το σενάριο ευφυέστατο, το χιούμορ συνεχόμενο και πάντα με το νόημα που χρειάζεται κάθε παιδικό. Οι χαρακτήρες επιλέχτηκαν από τους δημιουργούς της ταινίας διαλέγοντας ο καθένας το αγαπημένο του παιδικό παιχνίδι. Πάμε λοιπόν στο άπειρο και ακόμα παραπέρα.

 

tangled2Tangled (2010)

Η ιστορία της Rapunzel ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας με τον μαγικό τρόπο της Disney. Είστε έτοιμοι να ακούσετε τις εισπράξεις της ταινίας; 260 χιλιάδες δολάρια, ένα ποσό που έκανε τις ανταγωνιστικές εταιρίες να γίνουν ”μαλλιά κουβάρια” .

Καλή προβολή μικρά και μεγάλα παιδιά!

Θεανώ