kentriki_pastitsio

ΥΛΙΚΑ

1 συσκευασία μακαρόνια τύπου πέννες

1 καρότο

1 πιπεριά

Λίγο κολοκύθι

Μαϊντανός

1 κρεμμύδι

200 γρ. mix τυριών

4 κ.σ λάδι

4 κ.γ ψιλοκομμένη ντομάτα

Μανιτάρια

Λίγος πελτές

Αλάτι

Πιπέρι

Ρίγανη

Λίγη τριμμένη φρυγανιά

Για την μπεσαμέλ

7 κ.σ κορν φλάουρ

1 λίτρο γάλα (με χαμηλά λιπαρά)

Λίγο αλάτι

1 κ.σ λάδι

1 αυγό

Διαδικασία

·         Βράζω τα μακαρόνια σε καυτό αλατισμένο νερό

·         Ψιλοκόβω το κρεμμύδι, το καρότο, το κολοκύθι, την πιπεριά και τον μαϊντανό με μούλτι και τα τοποθετώ σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό

·         Τα βράζω για 5 λεπτά και προσθέτω στη συνέχεια τα μανιτάρια, το λάδι, την ψιλοκομμένη ντομάτα, τον πελτέ, καθώς και αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και προσθέτω λίγο ακόμα νερό

·         Τα αφήνω να βράσουν όλα μαζί για 15 λεπτά

·         Σε ξεχωριστή κατσαρόλα φτιάχνω την μπεσαμέλ

·         Βάζω το γάλα, το κορν φλάουρ, το λάδι και λίγο αλάτι και ανακατεύω διαρκώς σε μέτρια φωτιά για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ

·         Στο τέλος, ρίχνω και το αυγό, αφού προηγουμένως το έχω χτυπήσει και ανακατεύω και πάλι

·         Σε ένα ταψί ρίχνω λίγο λάδι και απλώνω τριμμένη φρυγανιά, ώστε να δημιουργηθεί μια λεπτή στρώση

·         Προσθέτω τα μισά περίπου μακαρόνια ώστε επίσης να σχηματίσουν μια στρώση και στη συνέχεια προσθέτω την σάλτσα μου

·         Έπειτα προσθετω το μείγμα τυριών και τα υπόλοιπα μακαρόνια

·         Τέλος, προσθέτω την μπεσαμέλ

·         Ψήνω στους 200 βαθμούς για 1 ώρα μέχρι να ροδοκοκκινίσει το παστίτσιο

Ελαφρύ και πεντανόστιμο.

Καλή επιτυχία!