ΥΛΙΚΑ

2 ½ φλιτζάνια ζεστό νερό

2 αυγά

1 φλυτζάνι σπορέλαιο

2 φακελάκια μαγιά

1 κουταλάκι ζάχαρη

1 ½ κουταλάκι αλάτι

500 γρ. αλεύρι

350 γρ. φέτα ή κασέρι

Λίγο αυγό με γάλα για το άλειμμα

 

Διαδικασία

·         Πλάθω όλα τα παραπάνω υλικά εκτός της φέτας και του αυγού για το άλλειμμα, ώστε να γίνει μια εννιαία ζύμη.

·         Σκεπάζω το δοχείο με τη ζύμη και την αφήνω να φουσκώσει για μια ώρα, σε θερμοκρασία δωματίου

·         Χωρίζω τη ζύμη σε κομμάτια και τα ανοίγω με πλάστη

·         Σε κάθε λωρίδα προσθέτω τη γέμιση (φέτα ή κασέρι), την κλείνω και δίνω σχήμα τσουρεκιού

·         Αλείφω με το αυγό με γάλα το κάθε τυροτσουρεκάκι ξεχωριστά

·         Ψήνω στους 180 βαθμούς για 30 με 45 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο

Σημείωση: Αντί για τυρί, η γέμιση μπορεί να περιλαμβάνει εναλλακτικά ελιές, κασέρι με ζαμπόν, γαλοπούλα και γενικά, ότι τραβάει η όρεξή μας!

Πανεύκολα και σούπερ γευστικά.

Ιδανικά για κολατσιό, για τον καφέ, για σνακ στο σχολείο, για καθετί!

Καλή επιτυχία!