ΥΛΙΚΑ

1 κιλό πορτοκάλια

700 γραμμ. ζάχαρη

1 μήλο τριμμένο

1 λεμόνι (χυμός)

Σημείωση: Δε βάζουμε νερό. Μόνο το χυμό του φρούτου!

Διαδικασία

• Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια με το εργαλείο που καθαρίζουμε τα φασολάκια (πίλερ)

• Ψιλοκόβουμε τις φλούδες και τις βράζουμε 2 φορές για 10 λεπτά για να ξεπικρίσουν

• Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια από την άσπρη φλούδα και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια

• Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα πορτοκάλια μας με τις ψιλοκομμένες (ξεπικρισμένες) φλούδες, το τριμμένο μήλο, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά

• Τα βράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα

• Μόλις κρυώσει, γεμίζουμε με αυτή αποστειρωμένα βαζάκια και κλείνουμε καλά

Σπιτική, υγιεινή και πεντανόστιμη!
Καλή επιτυχία!
Η μαμά της παρέας