Χρειαζόμαστε:

• 1 ποτήρι λάδι (εγώ βάζω σπορέλαιο )

• 2 ποτήρια χοντρό σιμιγδάλι

• 3 ποτήρια ζάχαρη

• 4 ποτήρια νερό( εγώ αντικαθιστώ το μισό ποτήρι με φυσικό χυμό πορτοκάλι)

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι με το λάδι ,μέχρι να πάρει χρώμα (προσοχή καλό καβούρδισμα).

Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα κι ένα ξυλάκι κανέλας για λίγο, όσο να διαλυθεί η ζάχαρη και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το καβουρδισμένο σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να σφίξει

Σβήνουμε το μάτι της εστίας το σκεπάζουμε με χαρτί κουζίνας ή μια πετσέτα και το αφήνουμε κανά 10λεπτο να τραβήξει .

Τον βάζουμε σε φαρμάκια ή και σε μεγάλη φόρμα,

Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα μόλις κρυώσει

Πασπαλίζουμε με κανέλα και στολίζουμε με κάποια από τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε ( εδώ με πορτοκάλι και κανέλα)

Αν θέλουμε στη συνταγή μπορούμε να προσθέσουμε καρύδια όταν καβουρδίσουμε το σιμιγδάλι ή και σταφίδες αφού τις μουλιάσουμε προηγουμένως σε λίγο κονιάκ .

Καλή επιτυχία!!!
Τζίνα Σαρρή