ΥΛΙΚΑ

1 ½ κιλό ψάρια (μπακαλιάρο ή φαγκρί ή χελιδονόψαρα ή δράκαινα ή σκορπιομάνα κ.α)-όσο πιο πολλά είδη χρησιοποιήσουμε, τόσο το καλύτερο

5 μαγάλα καρότα

1 ρίζα σέλινο ( και την ρίζα-βολβό και τα φύλλα)

1 μεγάλο κρεμμύδι

5 μεγάλες πατάτες (την 1 πατάτα την τρίβουμε στον τρίφτη για να χυλώσει η σούπα)

2/3 της κούπας λάδι

1-2 λεμόνια

Αλάτι

Πιπέρι

Διαδικασία

• Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά μας

• Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα ψάρια μας να βράσουν για 15-20 λεπτά, με προσοχή να μη διαλυθούν

• Μετά το βράσιμο των ψαριών, τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα

• Το ζουμί το στραγγίζουμε με ένα σουρωτήρι για να αφαιρέσουμε τα κόκκαλα του ψαριού

• Στο ζουμί αυτό ρίχνουμε τα λαχανικά μας, τις πατάτες, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, την τριμμένη πατάτα και νερό, αν χρειαστεί

• Τα βράζουμε όλα μαζί για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν

• Στο τέλος, και πριν κατεβάσουμε το φαγητό μας από τη φωτιά, ρίχνουμε τα καθαρισμένα ψάρια και προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών

• Αν θέλουμε τη σούπα μας βαλουτέ, περνάμε όλα τα λαχανικά μας από το μπλέντερ

Η πεντανόστιμη σουπίτσα μας είναι έτοιμη!
Καλή επιτυχία!
Η μαμά της παρέας