cold-case

Cold Case (2003 – )
Η ταλαντούχα ντετέκτιβ Lilly Rush, ανοίγει παλιές υποθέσεις που έχουν μείνει ανεξιχνίαστες. Από το 2004 ως και το 2009 κερδίζει το βραβείο ASCAP για την καλύτερη σειρά. Το σενάριο είναι πάντα έξυπνο, η σύμπνοια μεταξύ των πρωταγωνιστών είναι εκπληκτική και αυτή η γλυκόπικρη ατμόσφαιρα το κάνει μοναδικό. Όπως λέει και το ρητό, κάλιο αργά παρά ποτέ!

without a trace

Without A Trace (2002 – 2009)
Οι υποθέσεις μιας ομάδας του FBI που ειδικεύεται στο να εντοπίζει αγνοούμενους ανθρώπους. Πολλά από τα επεισόδια βασίζονται σε αληθινές ιστορίες και στο τέλος υπάρχουν φωτογραφίες από τους πραγματικούς αγνοούμενους. Ευτυχώς στην Ελλάδα υπάρχει το ”Φως στο τούνελ”…

 

 

 

Criminal-Minds

Criminal Minds (2005 – )
Μια εκπαιδευμένη ομάδα, που αναλύει το προφίλ των εγκληματιών για να προλάβουν το επόμενο χτύπημά τους. Η σειρά θεωρείται από τις πιο επιτυχημένες, έχει στην κατοχή της 3 EMMY, 14 άλλα βραβεία και 20 υποψηφιότητες στην κατηγορία της. Επειδή όπως λένε και οι ίδιοι, για να πιάσεις έναν κακοποιό πρέπει να σκεφτείς σαν και αυτόν.

csi
CSI (2000 – )
6 χρυσές σφαίρες, 57 βραβεία για την καλύτερη αστυνομική σειρά και 106 υποψηφιότητες εδώ και χρόνια, νομίζω ότι μπορούν να σας πείσουν, πως αυτή η σειρά είναι βασιλιάς στο είδος της. Το 2012 ονομάστηκε η σειρά με τη μεγαλύτερη θεαματικότητα, αφού οι θεατές της ξεπερνούν τα 80 εκατομμύρια. Πραγματικά, οι δημιουργοί της σειράς είναι διάνυες.

bones

Bones (2005 – )
Μια εξειδικευμένη ομάδα του FBI εξιχνιάζει υποθέσεις, έχοντας μόνη τους βοήθεια ότι απέμεινε από το σώμα του θύματος, δηλαδή τα κόκαλα. Είναι απίστευτο πόσο έχει εξελιχτεί η τεχνολογία σε θέματα τέτοιου είδους, καθώς στη σειρά παρουσιάζονται τεχνοτροπίες που υπάρχουν σε αληθινά εργαστήρια. Αυτή η ομάδα έχει 206 λόγους να λύσει την υπόθεση, όσα είναι και τα κόκαλα ενός ανθρώπινου σώματος.

ncis

NCIS (2003- )
Υποθέσεις εγκλήματος που αφορούν το ναυτικό. Αυτή η υπέροχη σειρά ξέρει να περιπλέκει το μυστήριο, την κωμωδία, την περιπέτεια και το δράμα τόσο τέλεια, ενώ οι ηθοποιοί της έχουν πολλή χημεία μεταξύ τους. Απέσπασε 3 EMMY και ακόμα 14 βραβεία.

unforgettable

Unforgettable (2011 – )
Η Carrie έχει μια σπάνια ικανότητα, που της δίνει την δυνατότητα να μπορεί να θυμάται οπτικά τα πάντα και έτσι μπορεί να βοηθάει την αστυνομία στην επίλυση υποθέσεων. Αρκετή ένταση και σασπένς, με την πρωταγωνίστρια να ερμηνεύει πολύ καλά τον ρόλο της. Η Carrie μπορεί να κάνει τα πάντα, εκτός από το να ξεχάσει.

medium

Medium (2005-2011)
Μητέρα τριών παιδιών, σύζυγος, νοικοκυρά και μέντιουμ που βοηθάει την αστυνομία. Μα καλά, πότε προλαβαίνει; Η πρωταγωνίστρια της σειράς είναι εμπνευσμένη, από την πραγματική Allison Dubois, όπου είναι μέντιουμ στην αληθινή ζωή και συνεργάτης της αμερικάνικης αστυνομίας.

 

 

sherlock

Sherlock (2010 – )
Μια μοντέρνα εκδοχή του Sherlock Holmes, ο διάσημος Sleuth και ο γιατρός βοηθός του, λύνουν υποθέσεις στο Λονδίνο του 21ου αιώνα. Η σειρά έχει πάρει από τις καλύτερες κριτικές και βαθμολογίες, ενώ είναι κάτοχος χρυσής σφαίρας και 30 ακόμα βραβείων. Ο αγαπημένος και παγκοσμίως διάσημος ντετέκτιβ, αναβιώνει στις οθόνες μας με καινούριες περιπέτειες.

Law and Order

Law And Order (1990 – 2010)
Για το τέλος το καλύτερο. Εδώ και δέκα συνεχόμενα χρόνια το ”νόμος και τάξη” έχει μείνει ανεξίτηλο στις καρδιές και στη μνήμη όλων. Βραβευμένο πάνω από 43 φορές και με 160 ακόμα υποψηφιότητες. Παρόλο που σε όλα αυτά τα χρόνια οι ηθοποιοί αλλάζουν, η σειρά παραμένει επιτυχημένη. Αν παρακολουθήσει κανείς το Law And Order εντατικά, δε θα δυσκολευτεί να μπει στη νομική σχολή!

Καλή προβολή!

 

Θεανώ