Τι και αν είναι τερατόμορφα, τι και αν έχουν κοφτερά νύχια αντί για χέρια, στόμα έτοιμο να υποδεχτεί κάποιο τρυφερό μέλος του σώματος σου, τι και αν στην όψη τους παγώνει το αίμα σου, τι και αν στο διάβα τους αφανίζουν πόλεις ολόκληρες και όμως, επιμένουμε να τα παρακολουθούμε αμέτρητες φορές στην κινηματογραφική οθόνη με τον ίδιο στόμφο κάθε φορά. Οι δέκα όχι και τόσο ανθρώπινοι πρωταγωνιστές έχουν κερδίσει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας και πλέον έχουν γίνει ρετρό.

bigfootBigfoot
Για να μην ξεχνάμε και τα ελληνικά μας, ο μεγαλοπόδαρος προκαλεί σοκ και δέος στην θέα του. Ο μεγαλόσωμος πρωταγωνιστής που χρήζει αποτρίχωσης, είναι μια διασταύρωση πιθήκου με αρκούδα σε υπερφυσικό μέγεθος. Τα τεραστίων διαστάσεων πόδια του είναι ο λόγος προέλευσης του ονόματός του. Σύνηθες είναι να τον συναντάμε (χτύπα ξύλο) στα δάση της Αμερικής (φυσικά, που αλλού) και ακόμα πιο σύνηθες είναι αυτή η συνάντηση να είναι μοιραία.

GodzillaGodzilla
Η υπερμεγέθης σαύρα Ιαπωνικής καταγωγής Godzilla έχει κάνει την πόλη και τα κτίρια της να μοιάζουν με ντόμινο, αφού μία της βόλτα μπορεί να ισοπεδώσει τα πάντα. Πανικόβλητο το πλήθος ξεχύνεται στους δρόμους, τσιρίδες και κραυγές αγωνίας αντηχούν στην πόλη και ξωπίσω τους ο Godzilla να τους κυνηγάει. Η πιο διάσημη σαύρα του κόσμου έχει άγριες διαθέσεις και μας αποδεικνύει πως το μέγεθος μετράει!

predatorPredator
Σε ένα μέρος του κόσμου όπου δεν υπάρχουν κανόνες, βαθιά στη ζούγκλα όπου τίποτα δεν είναι ασφαλές, βρίσκεται ο απόλυτος εχθρός της ανθρωπότητας. Σκοτώνει για ευχαρίστηση και κυνηγά από χόμπι. Ο κυνηγός από το 1987 μέχρι και σήμερα σπέρνει τον πανικό.

trollTroll
Όταν οι μύθοι γίνονται πραγματικότητα, όταν οι εφιάλτες γίνονται αληθινοί, όταν οι θρύλοι ζωντανεύουν, τότε έρχεσαι αντιμέτωπος με το troll. Ο γιγαντιαίος καλικάντζαρος, έχει και γιγαντιαία όρεξη…

moumiaΜούμια
Κλασσική αξία πια, αναλλοίωτη στον χρόνο, οι μούμιες με τα χέρια στην προέκταση και εκείνο το αργό μα βασανιστικό τους βήμα και τις γάζες να κρέμονται. Πόσο κλασική εικόνα. Ο θάνατος είναι μόνο η αρχή!

alienAlien
Οι αιμοσταγείς εξωγήινοι που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος το σώμα σου για να εκκολαφτούν είναι σίγουρα ορόσημο για την τελική πεντάδα. Τα φρικιαστικά Alien χαρίζουν άφθονο κρύο ιδρώτα και ατελείωτο φόβο. Μπορείς να φωνάξεις όσο θέλεις. Στο διάστημα δεν σε ακούει κανείς…

frendy croogerFreddy Crooger
Βρήκε τραγικό θάνατο από φωτιά και τώρα έρχεται στον ύπνο σου για να πάρει εκδίκηση με την αποκρουστική μορφή του και τα τεράστια νύχια του, που είναι το σήμα κατατεθέν του. Ποτέ άλλοτε ο ύπνος δεν ήταν τόσο επικίνδυνος. Ποτέ άλλοτε ο εφιάλτης δεν πήρε σάρκα και οστά.

frankensteinFrankenstein
Δημιούργημα ενός παράφρονα επιστήμονα, φτιαγμένος από ανθρώπινα μέλη νεκρών ανθρώπων, ο Frankenstein δεν έχει καθόλου φιλικές διαθέσεις. Το πληγωμένο ανθρωπόμορφο τέρας ζητάει εκδίκηση μετά την απόρριψη του ”μπαμπά” του.

wolfmanΛυκάνθρωπος
Όταν γεμίζει το φεγγάρι και γίνεται πανσέληνος, τότε τα ουρλιαχτά του λυκάνθρωπου γίνονται έντονα και φτάνουν στα αυτιά σου κόβοντάς σου τα πόδια. Μισός άνθρωπος, μισός λύκος όμως ολόκληρο το μίσος και η λύσσα για ανθρώπινη σάρκα.

DraculaDracula
Και τέλος, ο βασιλιάς όλων των τεράτων ο περίφημος και περιβόητος κόμης δράκουλας, που το μόνο που ζητάει είναι να μπήξει τα παγωμένα δόντια του στον τρυφερό σου λαιμό και να ξεδιψάσει. Πάντα θα έχει περίοπτη θέση στις ταινίες τρόμου και πάντα θα είναι στη μόδα, ο καλοντυμένος κόμης, ο κόμης του τρόμου. Τον δράκουλα τον συνοδεύει συνεχώς τερατώδης επιτυχία.

Θεανώ