0085382 big

Cujo( 1983 )
Τι κάνεις όταν απειλείται η ζωή σου από ένα λυσσασμένο σκυλί που σε έχει παγιδέψει μέσα στο αυτοκίνητο σου; Σε αυτή την ερώτηση έρχεται να μας απαντήσει ο σκηνοθέτης της ταινίας (LewisTeague). Ένα έργο τόσο συναρπαστικό, που δε μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από την οθόνη ούτε για ένα δευτερόλεπτο!

 

cubeCube( 1997 )
7 εντελώς άγνωστοι και διαφορετικοί άνθρωποι μεταξύ τους κλείνονται σε ένα παράξενο κτίριο γεμάτο θανάσιμες παγίδες. Σουρεαλιστικό, πανέξυπνο, καινοτόμο, απλά ένα αριστούργημα του ενενήντα.

 

JohnCarpentersTheThing1982The thing (1982)
Όταν ο σκηνοθέτης των καλύτερων ταινιών τρόμου (John Carpenter) αποφασίζει να κάνει ένα έργο με μεταφυσικό στοιχείο και συγκεκριμένα όχι από το δικό μας πλανήτη, ε τότε το αποτέλεσμα μόνο τέλειο μπορεί να είναι. Η ταινία έγινε remake το 2011, άλλα όπως συνηθίζεται όχι με την ίδια επιτυχία.

 

Poltergeist-Movie-PosterPoltergeist (1982)
Και ας μείνουμε στη δεκαετία του ογδόντα που μας χάρισε τις καλύτερες ταινίες τρόμου. Poltergeist, και ο απόλυτος τρόμος είναι εδώ. Πώς να νικήσεις κάτι που δεν το βλέπεις καν. Είναι γεγονός πως μετά από την ολοκλήρωση των γυρισμάτων περίεργα συμβάντα άρχισαν να συμβαίνουν στους ηθοποιούς, όπως να έχουν χάσει την ζωή τους τουλάχιστον 2 από αυτούς, συμπεριλαμβανομένης και της μικρής πρωταγωνίστριας της ταινίας.

 

Evil-Dead-PosterThe evil dead (1981)
Πέντε φίλοι πηγαίνουν στο εξοχικό τους μέσα σε ένα δάσος, όπου εκεί άθελα τους θα ξυπνήσουν τις σκοτεινές δυνάμεις και θα ακολουθήσει η απόλυτη φρίκη. Μια ταινία με τεράστια επιτυχία τότε, αφού ακολούθησε και sequel.Το 2013 βγήκε το αναμενόμενο remake που δυστυχώς δεν ήταν αντάξιο των προσδοκιών μας.

 

Carrie-poster-580x836
Carrie (1976)
Ένα 17χρόνο κορίτσι που δεχόταν τα αρνητικά σχόλια και τα απροσάρμοστα πειράγματα των συμμαθητών της θα ανακαλύψει πως έχει τηλεκινητικές δυνάμεις και οπλισμένη με μίσος θα τους κάνει να μετανιώσουν.

 

blob-movie-poster-1988
The blob (1988)
Μια εξωγήινη μάζα σπέρνει τον τρόμο στο πέρασμα της ενώ συνέχεια μεγαλώνει. Η πρώτη ταινία είχε βγει το 1958, έγινε remake το 1972, αλλά αυτή η έκδοση της είναι η καλύτερη και ξαναγυρίστηκε μέσα στο 2000. Ε, για να έχει γυριστεί το έργο τέσσερις φορές μόνο καλό μπορεί να είναι.

 

Friday-the-13th-(1980)
Friday the 13th (1980)
Το πρώτο έργο που δημιούργησε τη μόδα με μια παρέα παιδιών που πάει σε ένα απομονωμένο σπίτι στο δάσος και εκεί τους συμβαίνουν τα απίστευτα. Ο Jason μετατρέπει το ήσυχο αυτό camping σε λουτρά αίματος. Δεν είναι τυχαίο που αυτό το έργο έχει εφτά συνέχειες.

 

mzi.wekpzrfjThe fly (1986)
Η πιο πρωτοπόρα ταινία τρόμου του 1986, με ένα απίστευτο σενάριο. Ένα επιστημονικό πείραμα καταλήγει σε τραγωδία, κάνοντας άνθρωπο και μύγα ένα. Η ιστορία γνώστη, οι ηθοποιοί καταπληκτικοί και το αποτέλεσμα εξαιρετικό.

 

the-exorcist-posterThe exorcist (1973)
Και για το τέλος άφησα το καλύτερο. Πιστεύω πως όλοι θα συμφωνήσετε μαζί μου, για την νούμερο ένα ταινία που σόκαρε κοινό και κριτικούς κάνοντας ανθρώπους να φεύγουν από την κινηματογραφική αίθουσα τρέχοντας. Προχωρημένο τόσο για εκείνη την δεκαετία όσο για την σημερινή, που όσες φορές και αν γυριστεί έργο με την ίδια θεματολογία, αυτό θα μείνει αξεπέραστο.

Θεανώ