Το 2014 ήταν η χρονιά του θρίλερ, μιας και πήγε εισπρακτικά και όχι μόνο, τρομακτικά καλά στο είδος αυτό σε σχέση με άλλες χρονιές. Οι σεναριογράφοι βρήκαν τον παλιό καλό εαυτό τους, οι σκηνοθέτες θυμήθηκαν τις καταπληκτικές παλιές εποχές, οι ηθοποιοί ξεσκόνισαν τις υποκριτικές τους ικανότητες και έτσι μας χάρισαν ένα εκπληκτικά καλό θέαμα για τους φαν του είδους! Η επιλογή ήταν δύσκολη και κατέληξα να βάλω στην παρακάτω λίστα τις ταινίες που ξεχώρισαν χάρη στο σενάριο τους.

good-marriageGood Marriage
Τι γίνεται όταν μετά από 25 χρόνια ευτυχισμένου γάμου, ανακαλύπτεις ένα τρομακτικό μυστικό για τον σύζυγο σου; Ο Stephen King θα μας απαντήσει νωχελικά καθώς θα ξετυλίγει το εύστοχο σενάριο του, μέσα από την οθόνη μας.

HornsHorns
Το horns είναι ένα κομμάτι από ένα τονικό συνονθύλευμα που προσφέρει ένα προσεγμένο θέαμα και υποτάσσει τον θεατή να μην πάρει τα μάτια του από την οθόνη ούτε δευτερόλεπτο.

 

open-graveOpen Grave
Θα ενθουσιαστείτε με το ευρηματικό σενάριο και τις καλές ερμηνείες του open grave, ένα έργο που σε κρατά σε αγωνία μέχρι τέλους.

 

the-possesion-of-michael-kingThe Possession Of Michael King
Η ταινία αυτή κέρδισε μια θέση στη λίστα επειδή προσεγγίζει διαφορετικά τον δαιμονισμό και παίρνει ανατρεπτική τροπή που θα σας καθηλώσει.

annnabelleAnnabelle
Πριν το ” conjuring ” υπήρχε η Annabelle, μια ανατριχιαστική κούκλα που έκλεισε μέσα της το πραγματικό κακό. Οι συντελεστές κατάφεραν να αξιοποιήσουν σωστά όλα τα στοιχεία που χρειάζεται μια ταινία τρόμου, δίνοντάς μας ένα πολύ καλό αποτέλεσμα!

 

agnosiaAgnosia
Το agnosia έχει ένα από τα πιο έξυπνα σενάρια που έχω δει ποτέ. Είναι σίγουρο πως θα μείνετε αποσβολωμένοι από την αρχή μέχρι το τέλος!

 

extraterrestrialExtraterrestrial
Και η απαγωγή από εξωγήινους αποκτά άλλο νόημα. Η ταινία ξεφεύγει από τα κλισέ του είδους της και μας προκαλεί φρικιαστικές συγκινήσεις.

 

the-babadookThe Babadook
Η αλλιώς ο μπαμπούλας, το Babadook είναι μια εξαιρετική ταινία τρόμου που κυριαρχεί η αλληγορία. Βασίζεται στην πραγματική φρίκη και όχι σε φθηνές λύσεις. Η ταινία μπορεί να υπερηφανεύεται για μια εγκάρδια, αληθινή, τρομακτική ιστορία.

 

the-taking-of-deborah-loganThe Taking Of Deborah Logan
Μπορεί το ”taking of Deborah Logan” να ξεκινάει κάπως συνηθισμένα, αλλά στην πορεία θα δείτε πολλές ευχάριστες εκπλήξεις που θυμίζουν παλιές καλές ταινίες τρόμου.

 

before-i-go-to-sleepBefore I Go To Sleep
Η Nicole Kidman έκανε και πάλι το θαύμα της. Το σενάριο είναι πανέξυπνο και όσο το έργο εξελίσσεται μας προσφέρει μια κομψή, γρήγορη και καλά δοσμένη εκτροπή.

 

Deliver-Us-From-EvilDeliver Us From Evil
Και εκεί που νόμιζα πως κανένα θρίλερ δεν μπορεί να με τρομάξει πια και να με κάνει να βλέπω εφιάλτες, έρχεται το ”ξόρκισε το κακό΄΄ όπως είναι ο ελληνικός του τίτλος, να με κάνει να αναθεωρήσω. Ο σκηνοθέτης εξακολουθεί σε όλη την διάρκεια να έχει αξιόπιστη και σταθερή δέσμευση στην ανατριχιαστική ατμόσφαιρα, καταρρίπτοντας τους φόβους πως το έργο θα αντανακλά στα τετριμμένα του είδους της.

Καλή προβολή!

Θεανώ