Μετά από τις πέντε πρώτες επανεκτελέσεις που είδαμε στο κείμενο 5 remake που τράβηξαν το ενδιαφέρον, σας φέρνω άλλα πέντε που τράβηξαν το ενδιαφέρον στα ραδιόφωνα. Σήμερα, θα κυριαρχήσουν οι swing τόνοι, οπότε η συνοδεία ενός καλού βερμούτ θα είναι ό,τι πρέπει.

1. Παρτίδες- Κωστής Μαραβέγιας

Στα μέσα του 20ου αιώνα ο Μανώλης Χιώτης με τον μοναδικό του τρόπο και την ιδιαίτερη αισθητική του συνέθεσε το «Παρτίδες». Ένα καλοκαιρινό βράδυ, σε μια sold out συναυλία ο Κωστής Μαραβέγιας, το τραγούδησε λίγο πειραγμένο, το ηχογράφησε κι έκτοτε το ακούμε στα ραδιόφωνα της χώρας.

2. Σερενάτα- Ανδριάνα Μπάμπαλη

Παρακαλώ τους λιχούδηδες να μαζέψουν τα σαλάκια. Στην μουσική βιομηχανία, Σερενάτα είναι μια γάτα, που μας την γνώρισε η Αρλέτα το 1984, κι έγινε μανούλα. Η Σερενάτα ξαναγέννησε με την φωνή της Ανδριάνας Μπάμπαλη, η οποία έχει κάνει το τραγούδι τελείως δικό της.

3. Λόγια ανταλλάξαμε βαριά- Ελεωνόρα Ζουγανέλη

Και πάλι στα μέσα του 20ου, περί τα 1955, η Μαρίκα Νίνου τραγουδά σε στίχους της Ευτυχίας Παπαγιανοπούλου . Το ’11 η Ζουγανέλη, στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη, το είπε με τον δικό της τρόπο και την συνοδεία των Imam Baildi.

4. Αγάπη που ‘γινες- Μελίνα Μερκούρη

Δεν πρόκειται ακριβώς για επανεκτέλεση, μια και παραπέμπει περισσότερο στην κατηγορία των remix. Βέβαια, ο ηλεκτρονικός τόνος που έδωσαν στην μουσική το μετέτρεψε σε ένα τελείως διαφορετικό κομμάτι.

5. Besame Mucho – Cesaria Evora

Απ’ ότι μαθαίνω η συνθέτης του «Φίλα με πολύ» δεν το τραγούδησε ποτέ. Η επιλογή αποτελεί παραγγελία ενός πολύ καλού φίλου και η εκτέλεση της Cesaria Evora αφιερώνεται σε αυτόν, αφού μας ταξιδεύει σε πιο λατινογενή μονοπάτια.

Κάπως έτσι, με ένα παράλληλο ταξίδι στο παρελθόν και το παρόν, ανακαλύπτουμε πόσο συνδεδεμένοι είμαστε με τα κιτς παλιά ακούσματα. Την επόμενη φορά υπόσχομαι κάτι πιο mainstream στις μουσικές λίστες.