ΥΛΙΚΑ

1 κιλό γαύρος

2 φέτες ψωμί του τοστ, χτυπημένες στο μούλτι

1 κρεμμύδι, χτυπημένο στο μούλτι

Μια μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε μικρούς κύβους

1 καρότο, χτυπημένο στο μούλτι

Μαϊντανός, χτυπημένος το μούλτι

Αλάτι

Ρίγανη

1 κουταλιά της σούπας τριμμένη φρυγανιά

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

Λίγο λάδι

Διαδικασία

• Καθαρίζουμε τον γαύρο και βγάζουμε τα αγκάθια του

• Τον βάζουμε λίγο λίγο στο μούλτι και τον χτυπάμε, κανοντάς τον κιμά

• Στη συνέχεια, τον τοποθετούμε σε ένα στραγγιστήρι και πιέζουμε για να φύγουν τα υγρά

• Έπειτα, τον αδειάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε όλα τα παραπάνω υλικά και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά

• Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολα και την αλείφουμε με λίγο λάδι

• Πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας και τα τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα

• Επειδή το μείγμα μας ενδέχεται να κολλάει, όταν πλάθουμε τα κεφτεδάκια βάζουμε στα χέρια μας λίγο αλεύρι

• Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στον αέρα μέχρι να ροδίσουν

Τips:

  •  Το χειμώνα αντί για γαύρο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπακαλιαράκια
  • Για να καθαρίσουμε το μούλτι και να φύγει η έντονη μυρωδιά του ψαριού, βάζουμε ξύδι με νερό στο μούλτι και τα χτυπάμε. Στη συνεχεια πλένουμε με υγρό για τα πιάτα

 

Τα μικρά σας (αλλά και οι μεγάλοι) θα τα λατρέψουν!!!
Καλή επιτυχία!
Έλενα

Έλενα